GA NAAR JOUW
WATERSCHAP
Sluiten

GA NAAR JOUW
WATERSCHAP

Er zijn 21 waterschappen verspreid door heel Nederland. Vul je postcode in en ontdek welk waterschap zorgt voor schoon en voldoende water bij jou in de buurt.

Vul je postcode in.

15.000 stuks afval opruimen: dat is ons doel met Scheppen voor schoon water. De waterschappen zijn blij met elke Waterbaas die meehelpt. Doe jij ook mee? De actie Scheppen voor schoon water is in samenwerking met World Cleanup Day. Het start op maandag 13 september en loopt tot en met 10 oktober.

Door het afval dat je raapt te registreren draag je bij aan het oplossen van het wereldwijde plasticsoep-probleem. Bovendien maak je kans op het winnen van een sup!

Hoe doe je mee?
Download de gratis app Litterati in de Appstore (Apple) of de Play Store (Android) en vul bij ‘Uitdaging’ de code WATERBAZEN in (uitgebreide instructie). Ga wandelen langs het water -of ga varen- en ruim onderweg zwerfafval op. Registreer je vangst in de app en draag zo bij aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. Onder de Waterbazen die meedoen verloten we 5 supboards! (actievoorwaarden)

Zwerfafval
Je opbrengst telt mee voor het wereldwijde resultaat van World Cleanup Day; de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Door het zwerfafval te registreren via de app Litterati help je mee in kaart te brengen waar probleemgebieden zijn en welke soorten en merken afval het meest voorkomen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation meer inzicht in het probleem en hoe we dat in de toekomst beter kunnen aanpakken.

Tot slot: vergeet niet een selfie met je vangst te plaatsen met de hashtags #WatEenWaterbaas en #ScheppenVoorSchoonWater.

BIJ JOU IN DE BUURT

Benieuwd welke Scheppen voor schoon water-acties door jou waterschap worden georganiseerd? Gebruik de postcodechecker om te weten wat er in jouw buurt gebeurt.

Activiteiten

13 SEPTEMBER – 10 OKTOBER
Schep voor schoon water en win een groen dak! Met waterschap Hollandse Delta. Woon je in het gebied van waterschap Hollandse Delta? Dan kun je meedoen door een stuk afval uit het water te vissen of oprapen langs de waterkant en er een foto van te maken.
Meer informatie: waterschap Hollandse Delta
Locatie: gebied waterschap Hollandse Delta

26 SEPTEMBER
Kom jij suppen en scheppen voor schoon water? Waterschap Aa en Maas roept alle waterbazen op.
Samen de handen uit de mouwen steken is superleuk! In samenwerking met Let’s Row uit Uden en Sup en Windsurf Den Bosch organiseert waterschap Aa en Maas op en rond World Cleanup Day een aantal SUP-tochten om te gaan ‘Scheppen voor schoon water’. Er wordt gezorgd voor een SUP en materialen. Er is ook een winactie als je liever zelf op pad gaat, met als prijs een suptocht met lunch.
Meer informatie: Waterschap Aa en Maas
Locatie: Uden en Den Bosch

10 OKTOBER
Water Cleanup Gooise Meren
Juist nu het watersportseizoen ten einde loopt is het hard nodig. Met zoveel mogelijk helpende handen scheppen wij het waterrijke Naarden – de vestingsgrachten, de trekvaart en de kuststrook – schoon. Doe jij ook mee? We kunnen het alleen samen.
Meer informatie: Water Cleanup
Locatie: Naarden

Meer weten over de Waterbazen?

Klik hier.


Actievoorwaarden

Om in aanmerking te komen om een sup te winnen, meld je je met contactgegevens aan bij de app Litterati. Gebruik daarvoor de code WATERBAZEN en registreer minstens één stuk geraapt afval tussen 13 september en 10 oktober 2021. De prijzen worden verloot onder de deelnemers. De winnaars krijgen bericht in de week van 11 oktober 2021.