Ook in de toekomst hebben de waterschappen professionals nodig om al dat water in goede banen te leiden. Hier vind je een overzicht van opleidingen op het gebied van water.
Stages en traineeships

De waterschappen hebben regelmatig stages, afstudeeropdrachten, traineeships en BBL-plekken in de aanbieding. Interesse? Houd de vacaturepagina in de gaten of neem contact op met je eigen waterschap.

Bezoek website
Nationaal Watertraineeship

Net afgestudeerd en op zoek naar een spetterende start van je carrière? Het Nationaal Watertraineeship biedt je een eerste baan waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen.

Bezoek website
Wateropleidingen.nl

Wateropleidingen organiseert opleidingen en cursussen voor mensen die werkzaam zijn in het werkveld water: drinkwater, waterzuivering, riolering en waterbeheer. “Voor professionals, door professionals”.

Bezoek website
Dutch Water Sector

Engelstalige website over studeren en werken in de Nederlandse watersector. Nederland heeft enkele van ’s werelds topinstituten op het gebied van wateropleidingen.

Bezoek website
Unesco-IHE

UNESCO-IHE biedt een breed scala aan opleidingen op het gebied van water. Naast de MSc-programma’s en het PhD-programma biedt het instituut ook cursussen aan, afgestemd op specifieke behoeften.

Bezoek website
Wetskills

Wetskills zijn evenementen waar Nederlandse waterstudenten samen met buitenlandse studenten werken aan innovatieve oplossingen voor internationale waterproblemen.

Bezoek website
Werk aan waterwonderen

Kies voor een opleiding en carrière in de watersector! Op de website waterwonderen.nl presenteert de watersector zich aan jongeren tussen de 14 en 18 jaar.

Bezoek website
Carrièretijger

Van opleiding tot carrière – bekijk hier de verschillende studies die je kunt gaan doen als je wilt gaan werken in de watersector. Van techniek tot biologie, van projectmanagement tot communicatie: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Bezoek website
Young Expert Programme Water

In het programma YEP Water doen Nederlandse en buitenlandse jongeren 1 of 2 jaar internationale ervaring op in de watersector.

Bezoek website