Wist je dat...


Een groot deel van Nederland onder zeeniveau ligt? Die gebieden zouden heel vaak overstromen als we het water in de rivieren en in de zee niet tegenhouden.

Hoewel het stormachtige weer van februari nog niet meteen uitnodigt tot tuinieren, gaat het tuinseizoen toch echt deze maand officieel van start. De waterschappen vinden biodiversiteit belangrijk en helpen met tips voor een watervriendelijke tuin. Ook geven ze bijvoorbeeld subsidie als je met je buren aan de slag gaat voor een groene(re) wijk.

Lees bericht

De dijkwachten liepen langs de dijken en ook de pompen werden klaargezet. In de nacht van 4 op 5 februari kwam het water in de Maas heel hoog. Waterschap Limburg stond klaar voor eventuele actie. “De laatste keer dat het water zo hoog kwam, was 3 jaar geleden.”

Lees bericht

Bak jij met Oud en Nieuw zelf je oliebollen? Lekker natuurlijk! Maar waar laat je het frituurvet? Aad van Dijk werkt bij het hoogheemraadschap van Delfland en moet ervoor zorgen dat de rioolgemalen schoon blijven en blijven werken. Hij legt uit waarom je frituurvet echt niet door de wc moet spoelen.

Lees bericht