Wist je dat...


Waterschappen ervoor zorgen dat het water schoon blijft? Als het kan proberen ze ook iets extra’s voor de natuur te doen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat bepaalde gebieden aantrekkelijker worden voor bijzondere dieren en planten.

Op woensdag 1 mei is het zwemseizoen officieel gestart! En met het mooie weer kan een duik in een sloot of meer heerlijk zijn. Maar wist je dat lang niet al het natuurwater in Nederland geschikt is om in te zwemmen? Als het water niet schoon is, kun je er ziek van worden. En jaarlijks verdrinken er zo’n honderd mensen in open water. Kijk dus eerst of het water wel veilig is voordat je een duik neemt. Hieronder lees je hoe je dat te weten komt.
Lees bericht over Zwemmen in open water? Check waar dat veilig kan
Het is weer bijna de Week van Ons Water! In de meivakantie, zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei, zijn er weer veel leuke en leerzame activiteiten door het hele land te doen. Volg bijvoorbeeld een rondleiding op een gemaal of rioolwaterzuivering, bezoek een watermuseum, doe een fluistervaartocht of ga op zoek naar waterdiertjes tijdens een leerzame excursie. Bekijk hieronder welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn.
Lees bericht over Week van Ons Water: veel leuke en leerzame activiteiten
droogte waterschappen