Wist je dat...


Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld het Woudagemaal in Friesland is? Het Woudagemaal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en komt alleen nog in actie bij extreem hoge waterstanden.

28 graden en zin in een verfrissende duik? Het mooie weer begint dit jaar vroeg. De zwemwateren worden nog net niet gecontroleerd. Hierdoor is nu nog niet bekend of de waterkwaliteit van het zwemwater in orde is.

Lees bericht

Het technasium bestaat 15 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, bedachten technasiumleerlingen vandaag oplossingen voor klimaatdoelstellingen tijdens een feestelijk jubilieumcongres in Amersfoort. Hetty Klavers, bestuurslid van de Unie van Waterschappen, was erbij en inspireerde de leerlingen door uit te leggen hoe waterschappen de plastic soep willen verminderen.

Lees bericht

Nederland is een waterland. Dat we al eeuwen een strijd voeren tegen het water, weet bijna iedereen. Maar hoe werkt dat eigenlijk allemaal? Dat is te zien in de 10-delige NTR-serie ‘Het Klokhuis over water’. Het Klokhuis over water wordt elke woensdag om 18:40 uitgezonden op NPO 3.

Lees bericht