Wist je dat...


Waterschappen altijd bezig zijn met het bedenken van nieuwe technieken? Innovatie is een goede manier om kosten laag te houden en op een duurzamere manier te werken. Dat is beter voor de portemonnee én voor het milieu.

Veel kleding wordt gemaakt van een synthetische stof. In synthetische kleding kunnen microplasticvezels zitten. Dat zijn hele kleine stukjes plastic die je met het blote oog niet kunt zien. Wanneer je deze kleding wast, komen deze hele kleine vezels in het water terecht. En dat is slecht voor het water en jouw gezondheid. Daarom willen de Tweede Kamer en de waterschappen voorkomen dat dit gebeurt.

Lees bericht

Ook zo’n zin om dit weekend te schaatsen? De waterschappen doen hun best om te helpen bij het bevorderen van de ijsgroei en dus de schaatspret. Maar ze waarschuwen ook: schaatsen kan niet overal!

Lees bericht

De afgelopen tijd viel er veel regen in Nederland en in de rest van Europa. Zelfs zoveel dat we bij de grote rivieren nu hoogwater hebben. In sommige gebieden zelfs zoveel dat de waterschappen daar het water moesten wegpompen. En dat terwijl in andere gebieden de grondwaterstanden nog te laag zijn door de droge zomer. Hoe kan dat?

Lees bericht