TEMPLATE/srv/vhosts/uvw/waterschappen.nl/wp-content/themes/waterschappen/nieuws.php

Wist je dat...


De Nederlandse waterschappen ook andere landen helpen met het oplossen van problemen rond waterbeheer? Daarnaast leren de waterschappen zelf ook heel veel door in het buitenland samen aan projecten te werken.

Winterse buien kunnen voor gladheid op de weg zorgen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Om dat te voorkomen zijn waterschappen Hollandse Delta en Scheldestromen al een aantal dagen volop aan het strooien. Zij behoren tot de kleine groep waterschappen die ook wegen beheert.

Lees bericht

De winnaars van de Waterinnovatieprijs 2017 zijn bekend! Dit jaar zijn een snel te plaatsen waterkrachtinstallatie, een innovatieve zuiveringstrein, een modulaire sensor en een doorlatendheidssondering voor dijkverbeteringen in de prijzen gevallen.

Lees bericht

De genomineerden voor de Waterinnovatieprijs zijn bekend. Een deskundige jury heeft maar liefst 115 inzendingen op het gebied van ‘Waterveiligheid’, ‘Schoon water’, ‘Voldoende water’ en ‘Energie en waterschappen’ teruggebracht naar 12 kanshebbers die op verschillende manieren bijdragen aan een duurzaam Nederland.

Lees bericht