Wist je dat...


De Nederlandse waterschappen ook andere landen helpen met het oplossen van problemen rond waterbeheer? Daarnaast leren de waterschappen zelf ook heel veel door in het buitenland samen aan projecten te werken.

Nederland kent steeds vaker droge zomers. Daarom bedenken de waterschappen allerlei manieren om zich te wapenen tegen de droogte. Maarten Veldhuis adviseert namens waterschap Vallei en Veluwe daarover. En laat vervolgens de natuur een groot deel van het werk doen.
Lees bericht

Het is droog in Nederland. Daarom bedenken de waterschappen allerlei manieren zich te wapenen tegen de droogte. Bij waterschap Vallei en Veluwe maaien ze oevers van sloten en beken sinds vorig jaar bijvoorbeeld op een andere manier. Ecoloog Robbin Buitink van het waterschap vertelt erover.

Lees bericht
Wil jij meer leren over water en waterissues in het buitenland? En hou je van reizen? Doe dan mee aan de Wetskills Water Challenge. Na veel wijzigingen in de agenda dit jaar, is het de organisatie gelukt een aantal coronaproof Wetskills-evenementen te organiseren in Europa (Denemarken, Hongarije en Nederland) en later in Zuid-Afrika en India.
Lees bericht