Wist je dat...


Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld het Woudagemaal in Friesland is? Het Woudagemaal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en komt alleen nog in actie bij extreem hoge waterstanden.

Van 18 tot en met 25 oktober is er weer een ‘Week van Ons Water’! Tijdens deze week vinden er in het hele land allerlei activiteiten plaats rondom water. Bijvoorbeeld een waterwandeling door Rotterdam, spannende bevertocht door de Biesbosch, of rondleiding door een gemaal. Ook veel musea komen met speciale waterprogramma’s.

Lees bericht

Meer piekbuien, langere periode van droogte en ambitieuze energiedoelstellingen: het werk van de waterschappen kent grote uitdagingen. Heb jij een vernieuwend en baanbrekend idee op het gebied van water? Zend jouw innovatie dan in voor de Waterinnovatieprijs 2017! Inzenden kan tot en met 29 september.

Lees bericht

Meer piekbuien, langere periode van droogte en ambitieuze energiedoelstellingen: het werk van de waterschappen kent grote uitdagingen. Heb jij een vernieuwend en baanbrekend idee op het gebied van water? Zend jouw innovatie dan in voor de Waterinnovatieprijs 2017!

Lees bericht