Wist je dat...


De waterschappen vaak leuke dingen organiseren voor inwoners? Van wandeltochten tot dijkdagen tot rondleidingen op rioolwaterzuiveringen, het kan allemaal. Kijk op de website van jouw waterschap voor meer informatie!

Dat het coronavirus in Nederland is, is niemand meer ontgaan. Maar wat betekent dat eigenlijk voor de waterschappen? Blijven de dijken wel sterk genoeg? Wordt het waterpeil nog beheerd? En blijven de rioolwaterzuiveringen draaien?

Lees bericht

Er wordt tegenwoordig veel over gepraat: het klimaat verandert en daardoor stijgt de zeespiegel. Maar het is moeilijk om je daar iets concreets bij voor te stellen. Daarom organiseert een Utrechtse studentenvereniging op 12 maart in Utrecht de lichtprojectie ‘Natte Voeten’.

Lees bericht

Hoewel het stormachtige weer van februari nog niet meteen uitnodigt tot tuinieren, gaat het tuinseizoen toch echt deze maand officieel van start. De waterschappen vinden biodiversiteit belangrijk en helpen met tips voor een watervriendelijke tuin. Ook geven ze bijvoorbeeld subsidie als je met je buren aan de slag gaat voor een groene(re) wijk.

Lees bericht