Wist je dat...


Waterschappen ervoor zorgen dat het water schoon blijft? Als het kan proberen ze ook iets extra’s voor de natuur te doen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat bepaalde gebieden aantrekkelijker worden voor bijzondere dieren en planten.

Heb je medicijnen over? Laat het milieu niet in de steek, lever ze in bij de apotheek! Dat vragen de geneesmiddelen- en watersector tijdens de Week van Ons Water. Deze week duurt van 16 tot 31 oktober. Medicijnresten die in beken, meren of plassen terecht komen, zijn een bedreiging voor de dieren en planten. Ook wordt het moeilijker om schoon drinkwater te maken.

Lees bericht

Afgelopen zomer werden we met onze neus weer op de feiten gedrukt: water is een bepalende factor in de omgeving. Daarom zijn er in Nederland elke dag duizenden mensen bezig om te zorgen voor droge voeten, schoon en voldoende water. Wat ze precies doen? Daar kom je achter tijdens de Week van Ons Water!

Lees bericht

Meer dan 2.000 kinderen deden mee aan de striptekenwedstrijd voor de 40e verjaardag van Droppie Water. Het was dus een hele uitdaging voor de jury om de winnaar te kiezen. Maar het is gelukt!

Lees bericht