Wist je dat...


Het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld het Woudagemaal in Friesland is? Het Woudagemaal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en komt alleen nog in actie bij extreem hoge waterstanden.

Ook in coronatijd gaat het werk van de waterschappen gewoon door. Adri Louwerse is dijkinspecteur bij waterschap Scheldestromen. Hij onderhoudt de dijken en vertelt daar graag over in zijn mooie Zeeuwse accent.

Lees bericht

Het werk bij de waterschappen gaat ook tijdens de coronacrisis gewoon door. De dijken worden geïnspecteerd en het afvalwater wordt schoongemaakt. Maar… ook de besturen van de waterschappen moeten blijven besturen. Charlotte van der Gun, bestuursadviseur bij waterschap Drents Overijsselse Delta, vertelt hoe ze dat doen.

Lees bericht

Afvalwater zuiveren moet altijd door blijven gaan. Ook tijdens de coronacrisis. Want als het afvalwater niet gezuiverd wordt, vormt het een gevaar voor het milieu en de gezondheid van mensen. Het werk van waterheld Mariska Ronteltap en haar collega’s gaat dus gewoon door.

Lees bericht