Wist je dat...


Waterschappen ervoor zorgen dat het water schoon blijft? Als het kan proberen ze ook iets extra’s voor de natuur te doen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat bepaalde gebieden aantrekkelijker worden voor bijzondere dieren en planten.

Ook zo’n zin om dit weekend te schaatsen? De waterschappen doen hun best om te helpen bij het bevorderen van de ijsgroei en dus de schaatspret. Maar ze waarschuwen ook: schaatsen kan niet overal!

Lees bericht

De afgelopen tijd viel er veel regen in Nederland en in de rest van Europa. Zelfs zoveel dat we bij de grote rivieren nu hoogwater hebben. In sommige gebieden zelfs zoveel dat de waterschappen daar het water moesten wegpompen. En dat terwijl in andere gebieden de grondwaterstanden nog te laag zijn door de droge zomer. Hoe kan dat?

Lees bericht

Het is een bijzondere Oud & Nieuw: we zitten vooral thuis. De horeca is dicht en er zijn geen nieuwjaarsfeesten. Dus maken we het in huis extra gezellig. En frituren we zelf onze oliebollen en bitterballen. Maar… waar laten we dat frituurvet ook alweer? Inderdaad: echte waterbazen gooien geen frituurvet in de gootsteen.

Lees bericht